Vaříme pokrmy z ryb

Další rubrikou, kterou na našem webu otevíráme, jsou recepty na přípravu nejen Vámi ulovených ryb. Je třeba říci, že jich jsou desítky a mnohdy se stejný recept liší krajovou úpravou. Podíváme se i do minulosti, jak připravovaly ryby třeba naše babičky... Pokud budete mít nějaký zajímavý recept, rádi ho zveřejníme. Stačí ho zaslat emailem nebo prostřednictvím našich stránek.
 
Začneme jak jinak než polévkou z kapra
 
Časově Vás to vyjde zhruba na 2 a čtvrt hodiny:

Ne každý polévky z ryb vaří a ne každému také chutná...    Přiznám se, že ani já ji nemusím, i když moje babička ji vařila nejen na Vánoce. V mnohých rodinách však patří na vánoční stůl stejně jako smažený kapr s bramborových salátem. 
Jak tedy na to: Hlavu a další odřezky z ryby tentokrát nevyhazujeme /nezakopáváme/, ale očistíme a s přidanou zeleninou /vcelku/ vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny. Samozřejmě polévku osolíme a přidáme nové koření.
    Vývar poté zcedíme a obrané maso z hlavy přidáme do vývaru a přivedeme znova do varu. Dále můžeme přidat jikry a mlíčí, pokud vaříme z více hlav, a na špičku nože muškátový květ.  Znova vaříme a poté zahustíme připravenou zásmažkou z hladé mouky a másla. Nakonec si můžete opražit rohlíky nakrájené na kostky a popřát všem Dobrou chuť.  

     Co k tomu potřebujeme pro 4 osoby: 2 hlavy z kapra, 125 g cibule, 100 gr mrkve, 50 gr. petržele, stejně tolik celeru, sůl, 4 kuličky nového koření, muškátový květ, 75 gr. másla, 100 gr hladké mouky, a ještě mlíčí a jikry.